kompot z rabarbaru
MAŁY WIELKI GŁÓD

Rabarbar idealny na upalne dni

Woda, woda, woda… Ale co jeśli masz dosyć wody? I z chęcią wypiłabyś coś innego, a jednocześnie fit. Mam zatem pomysł na kompot z rabarbaru. Wystarczy, że będziesz trzymała go w lodówce i będzie idealny na gorące dni.

Sam przepis est bardzo prosty, a przygotowanie takiego kompotu trwa parę minut. Ale najważniejsze jest to, że wiesz co do niego dodajesz i masz pewnosć, że pozbawiony jest niezdrowych dodatków 🙂

kompot z rabarbaru

SKŁADNIKI:

  • ok 1 kg rabarbaru
  • 2 jabłka
  • 3 łyżki miodu ( w zaleznosci od twojego smaku)
  • sok z połwy cytryny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rabarbar myjemy i kroimy na kawałki o długości ok 5 cm. Jabłka myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i wydrążamy gniazda. Zalewamy ok 3 litrami wody i gotujemy ok 10 min. od momentu wrzenia.

Następnie przecedzamy. Doprawiamy miodem i sokiem z cytryny do smaku.

kompot z rabarbaru

Przechowujemy w lodówce, ponieważ schłodzony kompot smakuje najlepiej. W innym wpisie możesz przeczytać jak w prosty sposób przygotować wody smakowe w domu.

Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

shares