Pizzerinki z cukinii

Świetne i zdrowe mini pizze. Z czego? A z cukinii!

Co potrzebujemy:

  • 1 cukinia
  • sos pomidorowy
  • szynka
  • mozzarella
  • ser żółty

Cukinię umyć, pokroić na plastry ok 1 cm.  Posypać solą aby pusciła sok. Po kilku minutach osuszyć papierowym ręcznikiem. Z drugiej strony zrobić to samo.

Sos pomidorowy:

  • passata pomidorowa
  • sól
  • pieprz
  • odrobina cukru
  • przyprawy: oregano, bazylia, tymianek

Wszystkie składniki wymieszać do smaku.

Na każdy kawałek cukinii polać sosem. Nastepnie położyc kawałek mozzarelli, kawałki szynki, kawałek sera żółtego.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, na 15 min.

Takie pizzerinki świetnie nadają sie na przekaskę albo kolację.

Smacznego  🙂

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Discover more from Agnes May Life

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top