Placuszki jogurtowe

Pyszne i delikatne placuszki. Można zrobić je również na bazie mąki bezglutenowej (ryżowej), wtedy najlepiej wymieszać mąki  🙂

Jest to przepis na 17 placuszków  ♥

przepis na placuszki jogurtowe

SKŁADNIKI:

  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu, ksylitolu lub cukru
  • 2 jajka
  • 3 łyżki roztopionego masła, oliwy z oliwek lub oleju kokosowego
  • ½ szklanki mąki ryżowej ( ja dałam pół na pół z mąką tortową)
  • 1- 1 ½ łyżeczki sody.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Połączyć jajka z oliwą, jogurtem i miodem. Mąkę mieszamy z z sodą i dodajemy do masy z jajek. Na rozgrzanej patelni smażymy bez tłuszczu lub z odrobiną masła klarowanego po 1,5 -2 minuty z jednej strony. Podawać z sosem truskawkowym (przepis w innym moim filmiku), jogurtem, syropem klonowym lub kakao. Mozna posypać owocami.

Smacznego!

przepis na jogurtowe placuszki

Polecam też przepis na sos truskawkowy, który jest świetny do placuszków.

Smacznego  🙂

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Discover more from Agnes May Life

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top