Rabarbar idealny na upalne dni

kompot z rabarbaru

Woda, woda, woda… Ale co jeśli masz dosyć wody? I z chęcią wypiłabyś coś innego, a jednocześnie fit. Mam zatem pomysł na kompot z rabarbaru. Wystarczy, że będziesz trzymała go w lodówce i będzie idealny na gorące dni.

Sam przepis est bardzo prosty, a przygotowanie takiego kompotu trwa parę minut. Ale najważniejsze jest to, że wiesz co do niego dodajesz i masz pewnosć, że pozbawiony jest niezdrowych dodatków 🙂

kompot z rabarbaru

SKŁADNIKI:

  • ok 1 kg rabarbaru
  • 2 jabłka
  • 3 łyżki miodu ( w zaleznosci od twojego smaku)
  • sok z połwy cytryny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rabarbar myjemy i kroimy na kawałki o długości ok 5 cm. Jabłka myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i wydrążamy gniazda. Zalewamy ok 3 litrami wody i gotujemy ok 10 min. od momentu wrzenia.

Następnie przecedzamy. Doprawiamy miodem i sokiem z cytryny do smaku.

kompot z rabarbaru

Przechowujemy w lodówce, ponieważ schłodzony kompot smakuje najlepiej. W innym wpisie możesz przeczytać jak w prosty sposób przygotować wody smakowe w domu.

Smacznego

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Discover more from Agnes May Life

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top