Rolada jabłkowa, po której u mnie w domu zostają same okruszki. Smaczna i łatwa do zrobienia.
Składniki:
- 5 białek,
- 5 żółtek,
- szklanka cukru,
- szklanka mąki,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- 4 jabłka.
Żółtka, cukier, mąkę i proszek do pieczenia połączyć. Białka ubić na sztywno i dodać do masy z żółtek.
4 jabłka pokroić na plastry ok. 3mm i wyłożyć na papierze do pieczenia, na blasze. Na jabłka wylać masę.
Piec w temp. 160 st. przez 35 min.
Wyjąc ciasto, posypać cukrem pudrem. Zwinąć w roladę i posypać cukrem pudrem. Ciasto robi się szybko i jest SMACZNE!
Smacznego 🙂 :*
Pingback: Kuchenna gadżeciara, czyli 10 moich ulubionych gadżetów w kuchni – Agnes May Life- blog lifestylowy