Rolada jabłkowa

Rolada jabłkowa, po której u mnie w domu zostają same okruszki. Smaczna i łatwa do zrobienia.

Składniki:

  • 5 białek,
  • 5 żółtek,
  • szklanka cukru,
  • szklanka mąki,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 4 jabłka.

Żółtka, cukier, mąkę i proszek do pieczenia połączyć. Białka ubić na sztywno i dodać do masy z żółtek.

4 jabłka pokroić na plastry ok. 3mm i wyłożyć na papierze do pieczenia, na blasze. Na jabłka wylać masę.

Piec w temp. 160 st. przez 35 min.

Wyjąc ciasto, posypać cukrem pudrem. Zwinąć w roladę i posypać cukrem pudrem. Ciasto robi się szybko i jest SMACZNE!

przepis na roladę jabłkową

Smacznego 🙂 :*

1 thought on “Rolada jabłkowa”

  1. Pingback: Kuchenna gadżeciara, czyli 10 moich ulubionych gadżetów w kuchni – Agnes May Life- blog lifestylowy

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top