Rolada jabłkowa

Rolada jabłkowa, po której u mnie w domu zostają same okruszki. Smaczna i łatwa do zrobienia.

Składniki:

  • 5 białek,
  • 5 żółtek,
  • szklanka cukru,
  • szklanka mąki,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 4 jabłka.

Żółtka, cukier, mąkę i proszek do pieczenia połączyć. Białka ubić na sztywno i dodać do masy z żółtek.

4 jabłka pokroić na plastry ok. 3mm i wyłożyć na papierze do pieczenia, na blasze. Na jabłka wylać masę.

Piec w temp. 160 st. przez 35 min.

Wyjąc ciasto, posypać cukrem pudrem. Zwinąć w roladę i posypać cukrem pudrem. Ciasto robi się szybko i jest SMACZNE!

przepis na roladę jabłkową

Smacznego 🙂 :*

1 thoughts on “Rolada jabłkowa”

  1. Pingback: Kuchenna gadżeciara, czyli 10 moich ulubionych gadżetów w kuchni – Agnes May Life- blog lifestylowy

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Discover more from Agnes May Life

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top