Lubisz awokado? Jadłaś pastę z awokado? Może zasatanawiasz się, czy w ogóle będzie ci awokado smakowało? Proponuję Ci więc dzisiaj pastę z awokado.
Jeśli jesteś częstym gościem na moim blogu, to wiesz, że moje przepisy są zazwyczaj proste i łatwe do przygotowania. I tym razem nie będzie inaczej. Dlaczego? Ponieważ lubię proste dania. I może kocham moją kuchnie i czuję sie w niej bardzo dobrze, ale pichcenie od rana do zmierzchu nie leży w mojej naturze 😉 😛 🙂 Ale do rzeczy! Dzisiejszą pastę z awokado robię na śniadanie. Czasami robię ją na drugie śniadanie i zabieram ze sobą do pracy.
SKŁADNIKI:
- awokado
- cztery jajka
- ząbek czosnku
- sól i pieprz do smaku
- trochę soku z cytryny
PRZYGOTOWANIE
Czosnek przeciskamy przez praskę. Awokado wydrążamy ze skórki. Rozgniatamy i mieszamy z czosnkiem. Dodajemy pokrojone drobno, albo również rozgnaitamy ugotowane na twardo jajka. Dodajemy do smaku sól, pieprz i sok z cytrymy. Wszystko mieszamay.
I gotowe! Pastę możesz jeść osobno na talezyku lub nałożyć na kanapkę 🙂

Jak zauważyłaś wszystko robi sie szybciutko. Najdłużej trwa ugotowanie jajek. Jeśli zasmakuje Ci pasta z awokado, może zasmakuje Tobie również inna pasta jajeczna z pomidorem. Mam nadzieję, że tak. Moje dzieci uwielbiają tą pastę. Moze i tobie przypadnie do smakowego gustu.
Smacznego!