Pasta z awokado

pasta z awokado

Lubisz awokado? Jadłaś pastę z awokado? Może zasatanawiasz się, czy w ogóle będzie ci awokado smakowało? Proponuję Ci więc dzisiaj pastę z awokado.

Jeśli jesteś częstym gościem na moim blogu, to wiesz, że moje przepisy są zazwyczaj proste i łatwe do przygotowania. I tym razem nie będzie inaczej. Dlaczego? Ponieważ lubię proste dania. I może kocham moją kuchnie i czuję sie w niej bardzo dobrze, ale pichcenie od rana do zmierzchu nie leży w mojej naturze  😉 😛 🙂  Ale do rzeczy!  Dzisiejszą pastę z awokado robię na śniadanie. Czasami robię ją na drugie śniadanie i zabieram ze sobą do pracy.

SKŁADNIKI:

  • awokado
  • cztery jajka
  • ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • trochę soku z cytryny

pasta z awokado

PRZYGOTOWANIE

Czosnek przeciskamy przez praskę. Awokado wydrążamy ze skórki. Rozgniatamy i mieszamy z czosnkiem. Dodajemy pokrojone drobno, albo również rozgnaitamy ugotowane na twardo jajka. Dodajemy do smaku sól, pieprz i sok z cytrymy. Wszystko mieszamay.

I gotowe! Pastę możesz jeść osobno na talezyku lub nałożyć na kanapkę  🙂

pasta z awokado
Pasta z awokado na kanapce z pomidorem

Jak zauważyłaś wszystko robi sie szybciutko. Najdłużej trwa ugotowanie jajek.  Jeśli zasmakuje Ci pasta z awokado, może zasmakuje Tobie również inna pasta jajeczna z pomidorem. Mam nadzieję, że tak. Moje dzieci uwielbiają tą pastę. Moze i tobie przypadnie do smakowego gustu.

Smacznego!

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Discover more from Agnes May Life

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top