Pasta z awokado

pasta z awokado

Lubisz awokado? Jadłaś pastę z awokado? Może zasatanawiasz się, czy w ogóle będzie ci awokado smakowało? Proponuję Ci więc dzisiaj pastę z awokado.

Jeśli jesteś częstym gościem na moim blogu, to wiesz, że moje przepisy są zazwyczaj proste i łatwe do przygotowania. I tym razem nie będzie inaczej. Dlaczego? Ponieważ lubię proste dania. I może kocham moją kuchnie i czuję sie w niej bardzo dobrze, ale pichcenie od rana do zmierzchu nie leży w mojej naturze  😉 😛 🙂  Ale do rzeczy!  Dzisiejszą pastę z awokado robię na śniadanie. Czasami robię ją na drugie śniadanie i zabieram ze sobą do pracy.

SKŁADNIKI:

  • awokado
  • cztery jajka
  • ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • trochę soku z cytryny

pasta z awokado

PRZYGOTOWANIE

Czosnek przeciskamy przez praskę. Awokado wydrążamy ze skórki. Rozgniatamy i mieszamy z czosnkiem. Dodajemy pokrojone drobno, albo również rozgnaitamy ugotowane na twardo jajka. Dodajemy do smaku sól, pieprz i sok z cytrymy. Wszystko mieszamay.

I gotowe! Pastę możesz jeść osobno na talezyku lub nałożyć na kanapkę  🙂

pasta z awokado
Pasta z awokado na kanapce z pomidorem

Jak zauważyłaś wszystko robi sie szybciutko. Najdłużej trwa ugotowanie jajek.  Jeśli zasmakuje Ci pasta z awokado, może zasmakuje Tobie również inna pasta jajeczna z pomidorem. Mam nadzieję, że tak. Moje dzieci uwielbiają tą pastę. Moze i tobie przypadnie do smakowego gustu.

Smacznego!

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top